Airco installatie

Naarmate het weer warmer wordt, beginnen veel mensen de installatie van airconditioning te overwegen. Maar wat zijn de voordelen van airconditioning en is het de investering waard?

Er zijn een paar belangrijke voordelen van airconditioning die het overwegen waard maken voor thuis of op kantoor.

Ten eerste kan airconditioning je slaapkwaliteit helpen verbeteren. Studies hebben aangetoond dat mensen beter slapen in koelere omgevingen, dus als je in een warm klimaat leeft, kan airconditioning je helpen om beter te slapen.

Ten tweede kan airconditioning helpen de luchtvochtigheid in uw huis of kantoor te verlagen. Een hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmel- en meeldauwgroei, en kan het ook heter doen aanvoelen dan het in werkelijkheid is. Door de luchtvochtigheid te verlagen, kan airconditioning uw ruimte comfortabeler maken en ook schimmel- en meeldauwgroei helpen voorkomen.

Ten derde kan airconditioning helpen om verontreinigende stoffen uit de lucht te filteren.

De verschillende soorten airconditioning units

Er zijn een paar verschillende soorten airconditioningunits waaruit u kunt kiezen wanneer u er een in uw huis laat installeren. Het meest voorkomende type unit is de centrale airconditioner, meestal een splitsysteem met een binnen- en buitencomponent. Een andere optie is een raamairconditioner, een enkele unit die in een raam wordt geïnstalleerd. Er zijn ook draagbare airconditioners beschikbaar, die indien nodig van kamer naar kamer kunnen worden verplaatst.

Hoe u de juiste maat airconditioner voor uw huis kiest?

Als het gaat om het kiezen van de juiste maat airconditioner voor uw huis, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. De eerste is de vierkante meters van uw huis. De tweede is het klimaat waarin je leeft. En de derde is hoeveel mensen er in je huis wonen.

Over het algemeen heb je ongeveer 20 BTU’s per vierkante meter leefruimte nodig. Dus als u een huis van 100 vierkante meter heeft, heeft u een airconditioner nodig met een capaciteit van 200 BTU’s. Dit aantal zal echter hoger zijn als u in een warm klimaat leeft of als er veel mensen in uw huis wonen.

Om de meest nauwkeurige schatting te krijgen van de grootte van de airconditioner die u nodig heeft, kunt u het beste een professional raadplegen.